Att få tag på bäst reseguide till Malaga

,

När man ska ut och resa är det en mängd olika saker man ska bestämma sig för. Det första handlar om vilken stad man ska åka till. Det andra är vad man ska besöka i den staden.  Ibland sitter dessa två saker ihop så man kanske väljer en stad utifrån dess sevärdheter. Eller att man ändå ska besöka en stad och då vill passa på att se vad staden har att erbjuda när man ändå är där.

Den som har bestämt sig för att åka till Malaga för att njuta av fantastisk sol och bad kan även fundera över vad mer som ska besökas i staden än stränderna och restaurangerna. De som söker efter en reseguide till Malaga har flera olika möjligheter att gå. Alla med sina fördelar och nackdelar.

Alla resebyråer har reseguider till Malaga och städer i närheten. Fördelen är att man får staden presenterad utifrån vad som är de största turistattraktionerna och detta med mycket fina och säljande bilder. Nackdelen är resebyråerna i första hand vill sälja resor. Så man bör ta text och bild med en nypa salt.

En annan väg att gå är att läsa reseguider till den spanska staden i resetidningar. Där bjuds det ofta på fördjupade artiklar som verkligen beskriver de olika resmålen ordentligt. Nackdelen med tidningar är att en tidning kan ta upp om museum i Malaga medan en annan presenterar olika restauranger. Det blir helt enkelt inte en heltäckande bild. Däremot är de överlägsna på de fördjupade reportagen.

Den som går till biblioteket eller bokhandeln kan hitta reseguider i pocketformat. Dessa är mycket smidiga att ha med sig och är även väldigt heltäckande. Restauranger, turistguider och en liten kort ordbok med de viktigaste orden är en bra början på resan. Nackdelen är att böcker tappar sin aktualitet. Redan efter ett år har saker förändrats.

Ett ytterligare sätt är att läsa någon reseguide om Malaga på internet. De sidor som uppdateras regelbundet kan erbjuda aktuell information om staden vilket gör att internet vinner på denna punkt mot exempelvis pocketguiden. Ett sätt att få med sig informationen är att ladda hem en app som guidar i staden. Dessa brukar vara gratis eller enbart kosta 10-20kr. Men ska man få en riktigt bra app bör man köpa en på spanska, även om en del även har en engelsk version.

Det finns alltså flera vägar att gå för att få en tydligt och bra reseguide till Malaga. Vilken väg man väljer beror främst på vad man är ute efter för funktion och information.

by