Blue Village Alcudia Pins på Mallorca

,

Blue Village Alcudia Pins är Fritidsresors bästa hotell för barnfamiljer på Mallorca. Det ligger precis vid den långa kritvita stranden som kantar Alcudiabukten. Alcudia Pins erbjuder ett stort poolområde med flera olika typer av pooler. Hela hotellet är gjort för familjer med barn. För den som tröttnar på sol och bad finns gott om aktiviteter för hela familjen.

Lugnt läge

Alcudia Pins har ett lugnt läge några kilometer utanför Alcudias centrum. Bussar in till centrum går ca en gång varje kvart och tar 15-20 minuter. I närheten finns flera andra hotell och några butiker och restauranger. Precis bakom hotellet finns ponnyridning varje eftermiddag/kväll. Fördelar med ett läge lite i utkanten av turistorten Alcudia är att det är väldigt lugnt runt hotellet, inte lika trångt på stranden och vattnet är renare.

Fantastisk strand

Det bästa med Alcudia Pins är den långgrunda stranden. Här kan barnfamiljerna spendera många härligt långa och lata dagar. Solstolar finns att hyra. Skulle man behöva servicen från hotellet är det bara några meters promenad. I poolbaren finns drycker och lättare rätter som passar för picknick på stranden.

Aktiviteter för alla åldrar

Barn som checkar in på Alcudia Pins behöver aldrig ha långtråkigt. Här bjuds det på aktiviteter för barn i alla åldrar från morgon till kväll. Barn mellan tre och fem år kan ha kul i Bamse klubben som träffas fem gånger i veckan. För äldre barn finns Fun Break och tonåringar kan träffa jämnåriga i The Hangout. Utöver detta finns bl a en fin lekpark med skugga, fotbollsplan, minidisco och simskola. Och så klart så finns det barnvänliga poolområdet och den härliga stranden som inbjuder till lek.

För vuxna finns ett stort utbud för den aktive som vill kunna träna på semestern. Du kan delta i allt från morgonyoga vid havet till lite tuffare klasser som alla ges i samarbete med Les Mills. Självklart finns det gym och vattengympa i stora poolen varje dag.

På hotellrummet finns även en egen Pub och en spelhall med arkadspel. Shower för både barn och vuxna nästan varje kväll och på eftermiddagarna är det musikquiz i poolbaren. Så ingen behöver gå sysslolös på semestern här inte!

Mat och restauranger

Det finns många olika val av måltidspaket på Alcudia Pins. Vill man ha det riktigt bekvämt bokar man All Inclusive. Då har man tillgång till frukost, lunch och middag i två buffétrestauranger. Övriga tider kan man hämta drycker, snacks och lättare måltider i baren. I All Inclusive ingår det en middag per vecka på den fina restaurangen Tavern by the Sea. Där kan du avnjuta en välkomponerad tapas-meny. Till dom små gästerna serveras en egen barnmeny med glass till efterrätt.

För den som vill sköta mathållningen själv finns flertalet restauranger i närheten av hotellet. Vill man laga mat själv finns det en egen supermarket på hotellets område där man kan köpa det mesta man behöver på semestern.

Lägenheterna

På Alcudia Pins bor man i två- eller trerumslägenheter. Alla lägenheter har balkong och pentry som är utrustat för enklare matlagning. Det går att välja utsikt mot hav, pool, omgivning eller trädgård. Sovrummen är små men de flesta balkonger är mycket rymliga och där kan man stuva undan t ex resväskorna tills det är dags att resa hem igen.

by