Fem appar som du nappar på (Om du ska till Berlin)

,

Berlin Subway

En av de appar som är mycket funktionella att använda när man besöker Berlin är Berlin Subway. Det är en gratisapp som hjälper dig att hitta i stadens tunnelbana. Du navigerar dig lätt mellan de olika linjerna och dess sökfunktion är mycket uppskattad. En stor fördel är att man inte behöver ha internet för att appen ska fungera. Förutom när den ska laddas ner förstås.

Ding Dong Berlin

En mer ovanlig app är Ding Dong Berlin. Det kan liknas med ett program som blandar funktioner från Facebook, Instagram och Google Talk. Ta en bild på det ställe du är och skriv dina upplevelser kring platsen. Varför man ska ha Ding Dong Berlin istället för att uppdatera sin statusrad på Facebook är en fråga som hänger kvar i luften. Men testa kan man ju alltid göra eftersom den är gratis. Däremot behöver man ha tillgång till internet för att den ska fungera.

Wallpaper Berlin

För att hitta de mer exklusiva resmålen i Berlin kan Wallpaper Berlin användas. I likhet med guideböckerna med samma namn fokuserar appen enbart på lyxhotell, dyrare exklusiva affärer och restauranger som säljer allt annat än massproducerade hamburgare. Självklart kostar Wallpaper – lyx ska kosta. Men 38 kronor har alla råd med. Även de som inte kommer att besöka ett enda av de resmål som appen rekommenderar.

Free Wi-Fi Berlin

I Sverige har de flesta internet på sin telefon vilket gör att man inte är speciellt beroende av de zoner med wi-fi som erbjuds av caféer och hotell. Men väl i utlandet bör man stänga av den funktionen eftersom det kan bli ordentligt dyrt. Då är det bra att använda Free Wi-Fi Berlin. En app som guidar turisten till närmaste café som har wi-fi. Självklart går det att använda appen utan internet efter målet med den är att hitta det.

Lonely Planet Berlin

Fem appar som du nappar påSäg Lonely Planet och alla vet att det handlar om välarbetade guideböcker. Detsamma gäller dess app över Berlin.

Den kostar visserligen 28 kronor men det är det värt när man jämför den mot sina gratis ”kollegor”.

Här finns mycket matnyttigt och möjlighet att läsa om allt möjligt i staden. Kanske den app som app-testarna rekommenderar mest.

Vi fick tipset på att göra en app-lista från http://www.enbraresa.se/, kolla gärna in den sajten för att hitta fler appar du kan använda i Berlin 🙂

by