Flyga luftballong – Tips på vägen

, ,

Funderar du på att ge bort ett presentkort på att flyga luftballong över Stockholm? Eller vill du själv åka på en oförglömlig tur över staden och se den från ett nytt perspektiv. Då finns det några saker du bör tänka på: Följande tips kommer från Flygaluftballong.se

Flyga luftballong

Välj rätt kläder

Det är relativt vanligt att ge bort presentkort på luftballongsfärd i 50-årspresent men kom ihåg att inte klä upp dig till fest när väl färden blir av. En rekommendation är att ta på sig ”oömma fritidskläder”. Ballongen behöver både lyfta och landa på öppna ytor (oftast grönytor). Har det varit blött ute är risken stor att det är halt och till och med ”geggigt” på dessa ytor. Välj därför rejäla skor – inte minst om det varit dåligt väder.

En annan sak att tänka på är att ta med sig en keps eller hatt. Korgen som man står i är relativt liten och det är därmed svårt att komma bort från brännaren som skapar rejäl värmestrålning. Att då ha på sig en keps skapar ett tydligt skydd mot värmen mot ansiktet.

Väderberoende

Även om du bokar att få flyga ballong ett visst datum så ska du inte räkna till 100% att det blir av. Det är nämligen mycket väderberoende och kan ställas in på kort varsel. Bor du inte i Stockholm kan det alltså innebära att du börjar din resa mot Stockholm för att några timmar senare få vet att det inte blir av. Kan du avvara ett par dagar i sträck i staden blir det enklare då chansen är större att flygningen blir av någon av dessa dagar.

Ålder

Eftersom det finns ett visst riskmoment i ballongflygning har de flesta aktörer en 18-års gräns. Detta åtminstone om man flyger ensam. Barn och ungdomar kan däremot får följa med i vuxet sällskap men då är det dessa som har ansvaret för barnen/ungdomarna. I vissa fall går det även att få följa med trots en ålder under 18 år men då måste det finnas ett skriftlig godkännande från förälder eller en annan person som har vårdnad.

by