Golfhotell i Skövde

,

I Love GolfVilket hotell man väljer att boka beror mycket på vad man har tänkt göra i staden. För den som åker till Skövde för att spela golf finns flera olika alternativ.

Två av de hotell som har banor mycket nära hotellet är de som nämns nedan. Men som presenteras är det inte bara golfen som kan locka besökarna hit.

First Hotel Billingehus

Genom att bara ta sig tre kilometer från stadens centrum kommer man till First Hotel Billingehus som bjuder på en härlig utsikt eftersom det är beläget högst upp på Billingen. Utsikten är mäktig över staden och inte minst på kvällarna och nätterna när stadens alla ljus lyser upp stadskärnan.

Billingehus passar perfekt för de som vill ha närhet till aktiviteter. Hotellet har ett eget utomhusbad och man behöver inte gå många meter för att komma till dess minigolfbana som verkligen är något utöver det vanliga. Glöm raka banor med klassiska trähinder. Här är det kurvor, kullerstenar och extremt fina banor som det bjuds på. De som hellre spelar på en klassisk golfbana kan göra detta då de även har en 12-håls bana i närheten.

De som inte inspireras till golf kan välja spa, bastu, gym eller bara gå omkring i naturområden. Här finns vandringsleder, mountainbikeleder samt härliga sjöar för fiske.

För de mycket stora grupperna är även Billingehus ett av de få alternativen. Detta då de tar emot hela 2200 personer vid större konferenser.

Knistad Herrgård

En bit norr om Skövde ligger Knistad Herrgård som även de har mycket nära till närmsta golfbana. Det är knappt ett stenkast från rummet då banan är belägen runt själva byggnaden. En 18-hålsbana som är relativt kuperad. Banan har fått mycket bra recensioner av golfare runt om i Sverige.

Det som är något unikt är att de erbjuder gästerna att laga sin egen mat. Men detta med hjälp av mycket erfarna kockar. Ett av köken är nämligen gästkök och här ryms det ca 20 personer som gemensamt kan laga dagens måltid med viss guidning av kocken. Självklart får gästerna även bestämma menyn så länge man anger den i god tid i förväg. Det gästerna inte behöver göra är att tillverka vinet – det tas upp från herrgårdens egna källare.

För fler hotell i Skövde eller bokning av hotellen ovan – Besök hotellskövde.se