Golfresa – med ovanlig touch

,

Har du varit på alla de klassiska stora banorna och söker lite annorlunda upplevelse på nästa golfresa? Det finns en del resmål som minst sagt sticker ut ur mängden. De kanske inte bjuder på den bästa golfen, men på upplevelser som man sent kommer att glömma. Så glöm Spanien, Portugal och Thailand (som enligt Golfudo är de vanligaste länderna för golfresor) och välj de mer udda banorna.

Samsas med en alligator

Spela golf med en alligator ...I Louisiana (USA) delar man banan med andra golfintresserade, som inte bara är människor. Vid banan bor nämligen alligatorn Tripod. Den har fått det namnet eftersom den bara har tre ben – i likhet med kamerastativet med samma namn.

Alligatorn är så pass vanligt förekommande är den har fått ett eget namn av de som jobbar på banan. År 2013 fick han stor medial uppmärksamhet då han kröp ner i bunkern på tolfte hålet mitt under pågående PGA Tour.

Spela på snö

Golf ska spelas på gräs – eller?  I Kiruna har det vissa år skapats en golfbana helt på snö och is. År 2013 genomförde klubben till och med en inofficiell SM-tävling på den niohåliga snöbanan (som spelades två varv). Delvis mer symboliskt då stora delar eliten i Sverige saknades. Men visst är det ett annorlunda underlag. De som ville testa på banan behövde inte heller betala någon greenfee (whitefee) då klubben bara uppskattar att den används.

En stark rekommendation är att lämna alla vita bollar hemma och prioritera de färgstarkare bollarna.

Spela i öken

Less på alla träd som står i vägen? Välj en banan där träden inte har någon chans att ens växa. Både i Arizona och Nevada finns ett flertal golfbanor som ligger i ”ödemarken”. Men även om banorna ofta ligger i ökenområden så förvänta dig inte att vattenhindren är borta. Till vissa banor transporteras vatten ut från staden för att man ska kunna skapa dess hinder.

by