Hotell i Helsingfors

, ,

Vad man prioriterar högst i val av hotell varierar. För familjer är det ofta priset som ligger högt på listan eftersom man hellre lägger pengarna på andra upplevelser för barnen. Andra vill helst få en riktigt speciell upplevelse de få dagarna man bor på hotell och väljer de dyrare alternativen. Nedan presenteras några av de hotell som finns att välja på i den finska huvudstaden.

Holiday Inn Helsinki City Centre

Precis som namnet tyder på så är detta ett perfekt hotell för semesterfirare eller för de som vill njuta av en härligt avslappnande weekend. Ett fyrstjärnigt hotell som bjuder på allt man förväntar sig – och lite till. Bar, lounge, bastu, kabeltv och snygg modern inredning. Dessutom ligger hotellet mycket centralt vilket gör att man inte har många minuter till Riksdagen, Nationalteatern, Nationalteatern och ett konstmuseum. Det ska vara enkelt att vara på semester – det är det med holiday Inn.

Följ denna länk och läs mer om detta hotell.

Hotel Kamp

Det är framförallt två ord som karakteriserar Hotel Kamp – lyx och hälsa. Hotellet är beläget i en lyxfastighet med bland annat en mäktig balsal där bröllopsfester eller större konferenser går att anordna.  Häloprofilen märks tydligt då gästerna kan välja mellan vanlig bastu, ångbastu eller att träna på den mycket utbyggda träningsanläggningen. Dessutom finns ett påkostat spa som gör att man kan slappna av rejält efter någon timme på träningsavdelningen.

Sokos Hotel Helsinki

Sokos är en av de större hotellkedjorna Finland. Inriktningen på hotellen är något olika beroende på var det är beläget. Sokos Hotell Helsinki ligger nära staden universitet och är ett stadshotell vilket betyder ett klassiskt hotell med 202 rum som alla håller hög standard. Något som utmärker rummen är att alla har en bäddsoffa vilket annars är relativt ovanligt. Här finns även klassisk inredning som minibar, värdeskåp, skrivbord och telefon. Wi-Fi finns att tillgå så länge man ber om lösenord i lobbyn.

Radison Blu Plaza Hotel Helsingfors

Ett hotell som både privatpersoner och företagsgäster besöker men fokus ligger främst på företagsgästerna.  Här finns mycket bra lokaler för konferenser och affärsmöten. Dessutom går de att få hjälp med en rad affärstjänster.  I lobbyn står alltid flerspråkig personal.

Efter en dag med fokus på affärer är det dags att bygga mer avslappnande relationer. Det kan göras i hotellets träningsanläggning eller varför inte slappna av med att njuta av riktigt bra finsk bastu.

Ska en av dagarna gå till att besöka lokala turistattraktioner så ligger Nationalteatern, Universitetet och stadens domkyrka i närheten.

Inspiration till denna artikel togs från https://hotellet.se