Hyra bilen på Arlanda – Gör det snabbt!

, ,

För de som kommer med flyg till den svenska huvudstaden är det extremt snabbt och smidigt att hyra bil på Arlanda för att därmed direkt kunna ta sig vidare till hotell eller det annat boende. Det finns ett flertal olika hyrbilsföretag på flygplatsen att välja mellan så det är lätt att lockas att tänka att hyrbilen ska bokas på plats när man väl anlänt. Men det kan ta onödig tid. Förutom att det i många fall är billigare att boka i förväg så finns det en hel del tid att spara på att planera och boka sin bil i förväg.

Den som bokar sin hyrbil på internet i förväg kan i lugn och ro boka exakt den bil som man har behov av. När man sedan kommer till Arlanda behöver man inte lägga ner tid på att jämföra storlekar, eventuella tillbehörspaket m.m.

Hyra bil [Ung kvinna med bilnycklar och bil]Vill man pressa tiden ytterligare bör man tänka på vilket biluthyrningsföretag man hyr ifrån. De olika företagen ligger nämligen på olika ställen på flygplatsen.

De företag som går att välja mellan är Hertz, Budget, Avis, National, Sixt, Alamo, Budget samt Europcar. Av dessa ligger de flesta vid det område som just brukar kallas för ”hyrbilsområdet”. Men Sixt ligger på lågprisparkeringen vilket är något längre bort och både Alamo, Enterprise samt National ligger vid Terminal 2.

I och med att det är så många olika uthyrare på samma område är det en stark rekommendation att använda en jämförelsesida som jämför uthyrningsföretagen för de som vill hyra bil på Arlanda. Däremot bör man alltså vara införstådd med att de olika företagen ligger på olika ställen.

Ytterligare en punkt att tänka på gällande tidsaspekten är hur bilen får lämnas tillbaka gällande tankning. Behöver man tanka upp den själv eller kan biluthyraren göra detta? För den som har ont om tid kan en sådan liten detalj vara avgörande.

by