Karstorp Hotell & Konferens

, ,

Karstorp Hotell & Konferens ligger strax utanför Skövde vid Karstorpsjön. Miljön är mycket rofylld och det är inte ovanligt att besökare kommer hit från Skövde bara för att få gå i den lummiga omgivningen.

I och med att det är goda kommunikationer till Skövde är det lätt att komma åt shopping, nöjen och ett stort utbud av restauranger. Men många väljer att stanna kvar på hotellanläggningen under hela vistelsen. Det är här som lugnet finns – både inomhus och utomhus.

Rum

Interiören på rummen andas en äldre lantlig känsla. Det är ljust och ofta med en rad detaljer som skapar den lantliga stilen. Rummen är individuellt inredda så kom ihåg att boka samma rumsnamn vid nästa besök om du hittat en favorit.

Av de 32 rum som säteriet har så har hälften renoverats och därefter fått namn efter olika platser och personer som förknippas med Karstorp. Ett exempel kan tas från rummet Kierstin vilket fått sitt namn av den kvinna som år 1675 bodde på platsen tillsammans med både en piga och en dräng. Enligt sägen vakar hon fortfarande över säteriet för att se att allt sköts på rätt sätt.

Rum kan enkelt bokas via Spaweekendhotell.se

Söndagsmiddag?

”Söndagsmiddag på Säteriet” har blivit ett årligt återkommande inslag på Karstorp Säteri. En stor söndagsbuffé dukas fram och många besökare kommer hit och njuter av en promenad i omgivningen innan man sätter sig till bords. Buffén är alltså inte bara öppen för hotellets gäster utan för alla som vill äta gott och ha det trevligt några timmar på söndagen.

Söndagsmiddag på Säteriet har ibland sommaruppehåll så se på hemsidan för gällande öppettider.

Hitta hit

För de som åker kollektivt finns två linjer att välja mellan, beroende om man åker hit dagtid eller kvällstid. Linje 2 avgår varje 20:nde minut från centrala Skövde och går mellan 6.00 och 18.30. Därefter tar linje 5 över som även den går varje 20:nde minut. Detta mellan 18.30 och 21:40. Efter denna tid går den varje halvtimme fram till 23:10.

De som kommer med bil söder, väster eller österifrån åker enklast in i staden och söker sig norrut mot Karstorpasjön. Följ där Karstorpsvägen som går runt sjön. Den som åker på denna väg kommer därmed se skylarna till säteriet.

by