Res till Lund i vår eller sommar

,

Lund är fantastisk stad om man besöker staden vid rätt tillfälle. En regning sommardag i juli kan Lund lätt kännas lite tråkig i jämförelse med en solig dag i maj. När vårvärmen verkligen kommit för att stanna och man känner sommaren i vinden, då är Lund som allra bäst.

Vad är det så som gör Lund så speciellt under våren och varför kan inte en varm sommardag fungera? Givetvis kan en varm sommardag fungera hur bra som helst, men Lund är en studentstad och det ger en lite extra puls som man verkligen känner av. När våren är som varmast passar alla på att njuta och staden fylls av glädje som är svår att beskriva, utan måste nästan upplevas.

På sommaren har många av studenterna åkt hem till sina hemorter och Lund förvandlas till en ganska vanlig svensk stad. Det är ett betydligt lugnare nattliv och inte alls lika mycket folk på gatorna i de centrala delarna. För många kanske detta är skönt och som turist i Lund kanske det är extra skönt.

Lund har flera intressanta sevärdheter som t.ex. domkyrkan och den botaniska trädgården. Shoppingmöjligheterna är många och det finns ett ganska bra urval av butiker genom hela Lunds centrum som kan bjuda på ett par kilometers shopping. För den som föredrar shoppingcentrum så finns Nova Lund med ett 70-tal butiker.

Lund har ett bra läge rent geografiskt där man enkelt kan ta sig till Malmö med både buss, tåg och givetvis bil på ca 10 minuter beroende på färdmedel. Du har också möjligheterna att enkelt ta dig ut till Lomma och Bjärred som bjuder på fantasiska sandstränder.

Hitta hotell i Lund

Lund har ett tio-tal hotell som är ganska jämnt utspridda över staden men med en lite högre täthet runt centralstationen. Priserna på hotell varierar kraftigt och du kan bo ganska billigt om du kan tänka dig att inte bo centralt.

Om du ska resa till Lund med företaget så är Scandic Hotell i Gastelyckan ett hotell som dels ligger i ett företagsområde men även nära E22 så det är enkelt att ta sig dit. I företagsbyn Ideon hittar du dels Hotell Sparta och även Ideon Gateway som två bra alternativ till hotell.

I de centrala delarna av Lund är det främst Grand Hotell och Hotell Lundia som utmärker sig bland hotellen. Dessa hotell är 4-stjärniga, håller hög standard och ligger väldigt nära centralstationen i Lund.