Scandic Kramer Hotel

, ,

Scandic är en av nordens största hotellkedjor med nära 230 hotell. Förutom kunden har de även miljön i fokus. Det gör att de är ett av de få hotellkedjorna som är svanenmärkta.

Detta hotell ligger i en byggnad från 1875 som sedan dess hela tiden renoverats för att behålla den historiska charmen. Överlag förknippas vanligtvis kedjan Scandic med moderna hotell och det är sant även i detta fall. Bekvämligheterna och servicen håller mycket hög nivå medan inredningen lyfter fram charmen från byggnadens historia.

Scandic Kramer Hotel är ett av många fina hotell i Malmö, det är beläget på bara fem minuters promenadavstånd till centralstationen. Från centralstationen går förutom tåg även lokal kollektivtrafik och flygbussar. För de som vill besöka Danmark över en dag går det tåg från stationen till Köpenhamns centrum vilka enbart tar 30 minuter.

Med närheten till både centralstationen, shopping och sevärdheter passar hotellet utmärkt för både affärsresenärer och turister. I närheten finns bland annat Turning Torso och lilla torget.

Scandic är även stor inom konferenser och även detta hotell har gott om mötes- och konferensrum. Detta både till mindre och lite större grupper.

De 113 rummen är alla modernt inredda i en svensk herrgårdsstil alternativ engelsk klubbstil. Alla rum har badrum, med antingen dusch eller badkar, hårtork, strykbräda och strykjärn, fåtölj och skrivbord.

Då de erbjuder allt från singelrum till Presidential Suite finns något rum som passar de allra flesta. Till stora delar är även hotellet handikappanpassat med bland annat hörslinga, handikapphiss och en dator som är tillgänglig för de som sitter i rullstol. Däremot rekommenderar de att man alltid kontaktar hotellet innan besöket.

På hotellet finns även en restaurang, Kramer, där kocken bjuder på klassisk svensk mat. De som väljer att sitta på verandan och njuta av maten får utsikt över Stortorget vilket verkligen är händelsernas centrum. Möjligheten finns även att sitta helt avskilt i ett chambre separé som rymmer 10 personer.

För de som vill träna och hålla sig i form under vistelsen finns hotellgymmet med ett rikt utbud av träningsredskap. Efter träningen väljer många att slappna av med ett bastubad. Om mer avancerad träning efterfrågas rekommenderas Forum Hälsa och Sportklubb som ligger fem minuters promenad bort. Hotellet har samarbete med dem vilket ger hotellbesökarna rabatterat pris.

Trådlös internetuppkoppling erbjuds gratis under hela vistelsen.

by