Snart dags för den kristna festivalen Frizon

,

Under sommarmånaderna i Sverige är det många ungdomar som är sugna på att dra en festival. För dig som inte riktigt känner dig hemma i dem mer ölindränkta sekulära tillställningarna har EFK Ung tagit fram ett kristet festivalalternativ ute vid Torpområdet i Kumla.

Frizon pågår under fem dagar och utgörs av över 200 programpunkter – där arrangörernas målsättning är att ”forma festivalen av den kristna tron där Jesus står i centrum”. I utbudet under veckan finns gudstjänster och seminarier, samtal och förbön – men inte minst kristna artister från hela världen.

Arrangörernas ”mission statement” är att man med festivalen vill:

  • Forma en ny generation läsare
  • Uppmuntra till efterföljelse
  • Utmana innehållslösa och förlegade traditioner
  • Uppmuntra till helig fantasi
  • Visa på människans beroende och frihet
  • Forma en tro som segrar

Som på många andra festivaler finns det en camping i anslutning till festivalområdet, du kan även ta med husvagn och boka el-plats, men det kostar en slant extra. Fast är ni flera stycken så kanske det ändå kan vara värt att gå ihop om en elplats för att enklare kunna ladda mobiler och ha tillgång till värme i husvagnen i det fall vädret ej är på festivalarrangörernas sida.

Då Frizon är en kristen festival vill man hålla området drogfritt. Det innebär emellertid inte att ditt behov av vatten, socker och salt kommer vara mindre än på andra festivaler. Torpområdet ligger ute på landet, med långa avstånd till reguljära butiker – så ett tips är att ladda upp med mycket mineralvatten, choklad och chips – så att du orkar röja hela festivalen igenom utan att trötta ut dig eller få blodsockerfall.

Avslutningsvis, om du har dålig ekonomi men ändå vill åka på den största träffen för kristna ungdomar som sker på sommaren – söker festivalen fortfarande funktionärer, mer info hittar du på festivalens egen hemsida: frizon.nu

Frizons logo - Frizon.nu
Frizons logo – Frizon.nu
by