Tre vägar att tjäna pengar till klassresan

Det är mycket som man bör enas om i klassen när klassresan ska planeras. Detta inte minst gällande hur pengarna ska samlas in. Ska det ske gemensamt eller enskilt? Ska det krävas att alla säljer lotter eller andra produkter för en viss summa eller är det tiden som ska läggas ner på det hela som ska vara rättvist uppdelat?

Några av de vägar som går att gå för att få ihop pengar till klassresan är följande:

Loppmarknad – Att ha en loppmarknad kan vara en bra start för att samla in pengar. Det kan ge en hel del tusenlappar. Men det är en engångsinsats. En bra start men inte en väg som det går att fortsätta på vecka efter vecka för att få ihop totalsumman.

Sälja Delikatesser – Det finns flera företag på den svenska marknaden som erbjuder enkla lösningar för klasser att sälja deras produkter och tjäna pengar till klassresan. En av de mer etablerade är Delikatesskungen.se. De erbjuder salami och delikatessostar som både ger hög provision och är lättsålda. Just när det gäller att sälja saker bör man tänka till vad som är enklast att sälja och hur mycket man kommer att kunna sälja.

Det kan låta lockande med hög provision på exempelvis underkläder men hur lättsålda är kläder? Den som har fullt i lådorna hemma köper inte mer. Mat och delikatesser går åt på ett annat sätt. Om inte annat är det även trevligt att ge bort.

Ordna evenemang – Detta passar kanske främst klasser som har musik- eller underhållningsinriktning. Musikskolor och Cirkusgymnasier har ofta konserter och självklart kan man ta en viss entré. Med ett pris på 40kr så blir det 4000kr om 100 personer kommer. Lägg där till att fika självklart ska säljas på plats och kanske att ett lotteri anordnas så kommer vinsten bli än högre.

Vägarna till att samla in pengarna till klassresan är många – Låt fantasin flöda!

by