Upplev Stockholms skärgård med mäktiga upplevelser

, ,

Under sommaren är det många som söker sig till Stockholms skärgård för att njuta av naturen och havet. En del för att söka lugnet och tystnaden medan andra söker sig hit för mer adrenalinfyllda aktiviteter. Kommer man som turist till skärgården finns nämligen ett flertal aktiviteter att välja mellan. Aktiviteter som både passar de som vill njuta av naturen och de som söker fart och spänning.

En av de mer naturnära upplevelserna som går att ta del av är ”Dagsegling i Stockholms Skärgård”. Det är ett av det bästa sätten att verkligen komma naturen nära och njuta av den fina skärgård som staden erbjuder. Någon seglingsvana behövs inte då en kapten styr båten mena man själv kan luta sig tillbaka och se på omgivningen. Utflykten är en hel dag även om man lägger till och går i land för att exempelvis äta lunch. Priset brukar ligga på ca 2000kr och det är en av de upplevelser i Stockholm som enkelt går att hitta via företag som förmedlar upplevelsepaket i staden.

Även om en segelbåt kan komma upp i ganska höga hastigheter så är det ändå en av de lugnare aktiviteterna. Detta till skillnad mot Flyboard som även det går att uppleva i skärgården. Detta är verkligen en av de mer udda aktiviteter som går att göra på vattnet. Spänn fast stora slangar vid fötter och armar och låt jetstrålarna göra att du kommer en bra bit ovanför vattenytan. Som att bli en vattendriven robot med hemliga superkrafter. Det är coolt, kraftfullt och inte minst annorlunda. Priset ligger på ca 1200kr för 25 minuter.

Eller varför inte välja en heldag som kombinerar flera aktiviteter? I Tyresö går det at boka en ”Äventyrsdag”. En dag som består av att både paddla kajak, bergsklättra och utforska grottor.

Även om man aldrig testat på dessa grenar förr så går det att vara med på dagen. All utrustning får lånas på plats och duktiga instruktörer visar både nybörjare och mer erfarna hur man ska göra.