Vägar till billigare utlandssemester

,

Hur mycket man än jämför priser och försöker hitta billigt boende så kostar en utlandssemester några tusen. Den som inte jämför priser och använder sig av de andra vägarna som finns för att få en billig resa kommer till sannolikhet betala flera hundra kronor för mycket – helt i onödan. Två extremt enkla vägar att gå för att få billigare resa är:

Använd rabattkoder:

Det är relativt lätt att få rabatt med koder av olika slag. Detta på flera av de olika resebyråerna men även om man väljer att bygga ihop resan själv med flygbiljett, hyrbil eller annat. Ett exempel är att man ofta kan få några hundra kronor rabatt om man köper hotell och resa samtidigt eller att man kan få 10% på bilhyran. Många gånger ger dessa koder stor rabatt vilket kan göra att man spar en hel del på att se över vilka koder som finns aktiva när resan ska bokas.

Utöver det kan man även se över vad man har planerat att genomföra på semestern. Det är nämligen inte bara resan det går att få rabatt på utan även olika upplevelsepaket. Kanske är det fallskärmshoppning, dykning eller stadsvandringar som står på schemat. Att köpa så mycket som möjligt av resa och biljetter till attraktioner i förväg gör att det är lättare att få de bättre priserna.

Använd kreditkortet: Det finns framförallt två orsaker till att kreditkortet bör användas vid inköp av utlandsresa. För det första ger en stor del av dessa kort 1% i återbäring på det som köps in. Det innebär i alla fall en rabatt på 1%. Kostar resan 25.000 är det 250kr.

Men den stora besparingen sker genom att en kompletterande reseförsäkring ingår i när resan köps med kreditkortet. Därmed får man automatiskt avbeställningsskydd – något som annars måste tecknas separat hos resebyrån. Detta till en kostnad på några hundra per person.

Utöver detta ingår det även andra reseförsäkringar i kreditkorten vilket gör att man kan få ersättningar vid ett flertal olika tillfällen, ex om bagaget är försenat eller om man missar anslutningsflyg.

by