Välj rätt hälsoresa

,

Med ”hälsoresa” menas en temaresa som anordnas av en resebyrå där aktiveteter, mat och boende har fokus på hälsa. Det är ett relativt stort begrepp och inom hälsoresor ryms en rad olika temaresor. Några av dessa är följande:

Senior sparesa  – En reseform som fokuserar på de lite äldre samt de önskemål som brukar finnas hos dem gällande att må bra och få hälsosamma upplevelser. I de fall som träningsformer erbjuds är det ofta core, jympa, stavgång eller andra mer mjuka motionsformer. För de som inte åker på semester för att träna kan de mer spainriktade temaresorna vara än mer tilltalande. Men många kombinerar träning med avslappning.

Sparesa – Den reseform som har mest fokus på att ta bort stress och den höga takt som kännetecknar dagens samhälle. När en sparesa bokas kan man antingen välja att boka behandlingar på en gång eller göra dessa bokningar på plats. En del väljer att välja flera olika behandlingar för att på så sätt gå igenom hela kroppen medan andra fokuserar på exempelvis enbart ansiktet. Kanske vill man minska ringar runt ögonen, motverka att hyn åldras eller behandla pormaskar. Ibland krävs det flera behandlingar i rad för att få önskat resultat när det gäller hudvård så en rekommendation är att kontakta anläggningen och konsultera med dem hur det hela ska läggas upp.

Kulturspa – Den som enbart vill uppleva spa kan välja nått närbeläget spahotell. Men en semester handlar ofta inte bara om att slappna av kroppsligt utan även mentalt. Detta genom att uppleva saker som man inte i vardagen gör. Att åka på sparesa till Japan, Turkiet eller Estland är därför mycket populärt. Varje land bjuder på sin kultur gällande allt från hudvårdsbehandlingar till djuprengörande peeling. På den tid som inte läggs på behandlingar kan man uppleva ett helt nytt land och en ny kultur och alltså låta tanken på vardagen hemma i Sverige vara ifred ett litet tag till.

by