Välja hotell efter badrum?

,

Vad är viktigast när man ska välja hotell? Många skulle nog säga läget, priset eller den allmänna kvalitén på rummet. Förhållandevis många skulle nog även lyfta fram att det ska vara något speciellt och att badrummet absolut måste vara snyggt och fräscht. De som lägger stor vikt på badrummet kan faktiskt välja hotell som verkligen levererar något utöver det vanliga. Här presenteras några hotell som minst sagt har lagt fokus på badrummet.

Lyxigt modernt badrum
Lyxigt modernt badrum

New Hotel (Aten, Grekland): Måste ett badrum ha lyxigt kakel för att upplevas fräscht och snyggt? Inte alls. På New Hotel i Grekland är det lite oväntat trä som dominerar. Detta blandat med gulddetaljer på exempelvis duschblandaren och många av rören. Delvis kan det kännas som inspiration har tagits från en svensk fjällstuga samtidigt som inslag har tagits från riktigt lyxiga hotell där guld är en vanligt förekommande färg.

Att förvänta sig att få vara ensam i badrummet är däremot inte någon självklarhet. Här saknas det nämligen dörr ut till vardagsrummet och det är minst sagt en ”Öppen planlösning” Visserligen behöver inte de som är i rummet bredvid se rakt in på den som sitter på toa eller den som duschar men vill man byta om i enskildhet bör ett annat hotell väljas. Mixen mellan trä och guld och en utöver det nästan märklig design på handfat och inredning gör att hotellet verkligen sticker ut gällande konstiga badrum.

Praktik Rambla (Barcelona – Spanien): Ibland kan man luras av att ett hotell utger sig för att vara ”Budgethotell”. Men bara för att priset är lågt behöver inte kvalitén vara det. Det stämmer lätt på Praktik Rambla Hotell. Hotellet är beläget i Casa Climent Arola och andas rakt igenom pampig och mäktig arkitektur och inredning.

I badrummet är det en ganska skarp grön färg på kaklet vilket gör att badrummet verkligen lyfts fram i hotellrummet. Känslan är mycket personlig med små vinklar och vrår samt detaljer som lyfter fram hotellets historia. Budgethotell? Knappast om man tittar på badrummet. Betydligt mer mysigt och personligt än många lyxhotell.

Ace Hotel (Los Angeles – USA): När man inreder med enbart vitt, grått och svart kan det lätt upplevas stelt och kallt. Men om det sker rätt blir det otroligt stilrent och snyggt. Balansen är hårfin. Men Ace Hotel har verkligen lyckats när de designat sina badrum. Alla detaljer är i den mattsvarta färgen och där är de noga hela vägen igenom. Till och med vattenlåset är mattsvart. Den som söker hos ett svenska företag som säljer VVS-produkter kommer se att det är nästintill omöjligt att hitta denna färg på dessa produkter. Badrummet är svårt att beskriva i text utan behöver ses och inte minst upplevas på plats för att man ska förstå genialiteten med designen.

Inspiration taget ifrån: Badrumsdrommar.se