Vandrarhem i Stockholm – när läget avgör

,

Det finns mängder av aktiveteter som man kan lägga pengarna på istället för att hyra ett dyrt hotellrum när semesterdagarna planeras i Stockholm. Att välja ett vandrarhem håller nere kostnaden samtidigt som man ofta får en möjlighet att lära känna andra som är på resa i huvudstaden. En av de saker man bör tänka på inför val av vandrarhem är var det är beläget. Här presenteras två helt olika alternativ:

City Backpackers

Att bo på ett vandrarhem endast 500 meter från centralstation är perfekt för de som snabbt vill ta sig vidare med tåg eller buss dagen efter. Men lika praktiskt är det att bo här om man vill shoppa eller om man ska besöka staden för något evenemang. Närheten är definitivt dess fördel.

Här går det att hyra hela rum (upp till 6 personer) eller välja att sova i sovsal (upp till 12 personer). En stor fördel är att det finns sovsalar för enbart kvinnor. Genom att välja sovsal kan man nå ett pris på under 200kr natten.

Solna Hotell och vandrarhem

Att ta sig till Solna Hotell och vandrarhem gör man lättast med bil och då tar det ca 10 minuter från stadskärnan. Trots att det är så nära så möter gästen ett lummigt och grönt område som kan liknas med en camping. Vandrarhemsrummen ligger i längor där varje länga har gemensamhetsutrymmen och kök. Trots låga priser så kan man pressa priset ytterligare. Detta genom att boka lång tid i förväg eller bo flera nätter i rad. Ett bra alternativ för barnfamiljer då det finns stora grönytor att springa på. Dessutom relativt nära Friends Arena och andra sevärdheter.

Även om det bara tar 10 minuter med bil till city från Solna Hotell och vandrarhem så är det ändå en stor skillnad mot City Backpackers. Kommer man med bil måste man även ta med i beräkningen att det tar tid att hitta parkeringsplats och att detta även kostar en hel del. Så närhet eller grönområden? Välj själv.

by